Mutiara Jiwa

Monday, April 27, 2009

Posting Orang Mengantuk...


Meeting Dlm Keadaan Mengantuk

Salamwrt..hari ni aku tak tau..betul2 mengantuk...meeting tadi pun sekejap2 aku menguap..lenguh juga 'keng' aku menahan untuk tidak menguap..sekejap2 aku tunduk ke bawah meja..harap2 takde sape2 yg perasan...last2 aku tgk boss aku pun nguap sama.."isk..ni syida la nih bawak virus ngantuk nih.."kata dia...lahh...perasan rupanyer..aku sengih jelah...hehehe...

Cakap Tepon Dlm Keadaan Mengantuk

Pernah tak uolls beada dlm situasi begini:

Situasi 1
Aku : Hello..selamat pagi..ye..cik ada apa2 yg sy boleh bantu [Dengan suara yg ceria..bertenaga]
Pemanggil : err..erm..kat mana nih [dengan suara teragak2]..
[aku mula hangin klu ada yg tanya gini...nak jer aku ckp..rumah mayatttttt..]

Situasi 2
Aku : Hello..selamat pagi..ye..encik ada apa2 yg sy boleh bantu [Dengan suara yg ceria..bertenaga]
Pemanggil: nih B**P ke? ada dapat surat jemputan mesyuarat tak? [dengan suara yg takde intonasi..mendatar..dan mcm takde perasaan]
Aku : Oh yg dari JKSP H*** ke?..ada2..tiba2...tutt tutt tutt[gagang dah letak]..
[...dah letak phone rupanyer...tak reti ker nk wish terima kasih ker..lahai..sian betul manusia nih..menyumpah aku dalam ati..hish..aku pun ngantuk jugakk..tapi masih lagi menjaga adab ketimuran ku]...

Kalu uolls di tempat ku per yg uolls buat???...

Posting Dlm Keadaan Mengantuk

Nama pun mengantuk...so dia campur aduk sekali mengigau la...merepek laa..sbb nk marah ngan tukang tepon yg dua ekoq tu tadi...kedua2nya dari govt sector nih[no offence]..bukan semua..tapi segelintir yg merosakkan susu sebelanga...so moral of the story...klu mengantukk..ubat paling mujarab ialah tido..kantoi ngan boss pandai2 laa uolls goreng..bak kate Nabil...lu pikiau la sendiri...kwang3x

3 comments:

Shinta Musraika said...

ku pon ngatuk ni syida.. semalam sampai jam satu tgk citer vanfire...

AbQar|'s said...

to mamashinta~
oho..sib baik tak di fire oleh shinta...ngeh ngeh..ngehh

Anonymous said...

hey how many posts do i need to send pm?